[VIDEO] BlackBerry Z10 protiv iPhonea 5

bb-z10-vs-iphone-5
Telekom-Presse je nastavio svoju priču o novoj platformi na BlackBerry Z10 pametnom telefonu. Osim drugog dijela video priče od prije par dana, ovaj impresivan uradak posrnulog kanadskog diva Research In Motion je uspoređen i s iPhone peticom.

Unatoč tome što su inicijalno procurene slike Z10 navele dio ljudi na misli kako je riječ o kopiranju dizajna iPhonea, u stvarnosti su uređaji drastično različiti. BB10 perjanica je nešto krupnija – no što je bitnije, naprijed nema nikakve dugmadi, a stražnji pokrov je moguće i ukloniti. Sa softverske strane je Siri odmjerila snage s BlackBerry 10 sustavom u glasovnoj kontroli i slobodno se može reći kako su podjednako (spore) dobre. Telekom-Presse je demonstirao i osnovne razlike u platformama (čitanje poruka, sustav obavijesti, multitasking, učitavanje internet stranica…), a teško je ne primijetiti kako se iOS iz trenutka u trenutak čini sve arhaičnijim. No, dosta priče – vrijeme za video:

Telekom-Presse je izbacio i drugi dio video demonstracije BB10 sustava u kojem su detaljnije prikazane neke aplikacije, glasovna kontrola i po prikazanom – impresivna tipkovnica. Moguće je odabrati do tri jezika za tipkovnicu (i zgodno rješen prediktivni unos) istovremeno, što je iznimno praktično:

Do službenog predstavljanja 30.siječnja trk na link po sve što je do sada poznato o novoj platformi.