[VIDEO] Kinect uskoro i u pametnim telefonima

primesense
Kinect, Microsoftov gadget/dodatak za Xbox 360 konzole i računala uskoro bi mogao “progledati” i u pametnim telefonima, tabletima i drugim prenosivim komadima hardvera. Tvrtka PrimeSense koja stoji iza prvog Kinect 3D senzora razvila je novu varijantu u svega 1/10 veličine.

Zahvaljujući napretku tehnologije smo bili u mogućnosti poboljšati svaki aspekt sustava, a istovremeno i bitno smanjiti njegovu veličinu. Minijaturizacija je bila značajna jer smo planirali da sustav bude integriran u današnje potrošačke uređaje, poput tableta i pametnih telefona.

Novi senzor, ili bolje rečeno, kompletan sustav nazvan “Capri” je sada veličine USB memorijskog štapića, a u odnosu na “stari” je uklonjena tek RGB kamerica. 3D kamera i dalje ima razlučivost 640×480, a domet joj je između 0.8 do 3.5 metara. Iako će novi senzor “vidjeti” tek crno-bijelo to će biti dostatno za detektiranje i praćenje objekata ispred njega – za robotiku i prenosive uređaje više no odlično.

Prve pošiljke inženjerskih primjeraka će biti spremne za 2-3 mjeseca.

Izvor: PrimeSense

  • markiz

    Ako ne poveca znacajno cijenu uredaja, ovo bi moglo biti dobro. Jos da je iskombinirati to sa glasovnim naredbama, mogao bih izvaljen u krevetu surfati :)