Instagram prvi put izvjestio o ukupnom broju aktivnih korisnika. Ima nas 90 milijuna

Instagram_Nika
Popularni servis i svojevrsna društvena mreža je na svojoj web stranici prvi put pružila uvid u statistiku koja se vrti oko nje. Tako Instagram broji 90 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, uz 40 milijuna dnevno objavljenih fotografija i maksimalnih 10 tisuća lajkova po sekundi, unatoč zavrzlami koja je nastala (ne)promjenom uvjeta korištenja.

Prije nešto manje od godinu dana, Instagram se hvalio sa 90 lajkova po sekundi, a tehnologija koja sve održava se nije značajnije mijenjala naveli su inženjeri na službenom blogu. Unatoč neopravdanom bijesu korisnika zbog promjena uvjeta korištenja, Instagram po svemu sudeći nije izgubio nikakvu značajniju cifru – no svakako će biti zanimljivo promatrati hoće li iz mjeseca u mjesec izvještavati na ovaj način.

Neki tekstovi online su sugerirali da je Instagram izgubio masovnu količinu korisnika zbog navedene (ne)promjene uvjeta, no Robin Wauters sa The Next Web je proveo mini istraživanje koje je prikazalo da je za vrijeme blagdana praktički svaka aplikacija vezana za Facebook (a praćena od strane AppData) potonula u korištenju – Pinterest, Spotify, FarmVille…

Bilo kako bilo, Instagram servis nastavlja s uspješnim poslovanjem i pod okriljem Facebooka, koji je pak nedavno uzeo i dio Kodakovih patenata vezanih za fotografiju – tko zna što se sve sprema u godini koja je tek (burno) počela.