Google želi patentirati “lasersku tipkovnicu” za svoj Project Glass

google-project-glass-tipkovnica
Google je nedavno poslao zahtjev za patentiranjem projekcijske tipkovnice i sustava za interpretiranje koji bi bili ugrađeni u naočale, a vjerojatno i u Project Glass. Patent opisuje korištenje kamerice koja interpretira korisnikove kretnje i na taj način omogućuje “tipkanje” po projiciranoj tipkovnici.

Dakle, osim što je moguće direktno tipkati po toj projiciranoj tipkovnici, moguće je i micati ruku u različitim smjerovima kako bi se npr. birao broj za zvanje. Ovaj patent zapravo direktno odgovara na zanimanje ljudi oko toga kako će korisnici moći koristiti Google Glass u trenucima kada upravljanje glasom nije moguće zbog okolne buke.

google-project-glass-upravljanje-tipkovnicom

Zvuči zgodno, a iako nekolicina drugih kompanija radi na sličnom polju (projekcijske tipkovnice su već godinama stvarnost, ali više za zabavu no praktičnu korisnost) i dalje je riječ tek o istraživačkim projektima te nečem što je za sada iz više razloga neizvedivo (baterija, softver, etc.). Ako ovakvo što bude implementirano kako spada u budućnosti, svakako ima razloga biti uzbuđen. Više o samom patentu je moguće pročitati na izvornom linku.

google-project-glass-upravljanje-tipkovnicom2

Izvor i ilustracije: US Patent & Trademark Office

 • http://www.gadgeterija.net/ Boris Radosevic

  Ono kaj mene u toj cijeloj priči zanima, hoću li moći onako kružno po zraku, kao da biram brojeve na starim telefonima. ;)

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

   LMFAO, kao u ‘Allo ‘Allo xD

 • fda version

  Microsoft je vec napravija slicnu stvar…