Catzilla će osim sravnjivanja gradova poharati i vaša računala

catzilla
Još prije kakvih tri mjeseca Plastic Studios ekipa je odlučila prezentirati javnosti teaser s macama, laserima i neobičnim djevojčetom u glavnim ulogama, a danas je projekt živ i dostupan za skidanje. Ipak, prije ikakvog objašnjavanja mačkoljupcima za početak valja pogledati taj filmić u nastavku:

Catzilla je računalni benchmark posebno usmjeren na testiranje mogućnosti grafičkih kartica u računalima – no osim dosadnjikavih scena koje su uobičajene za takvo što, Michal “Bonzaj” Staniszewski je odlučio stvoriti nešto mnogo bolje, interaktivnije i “težeg” sadržaja. U suradnji s postprodukcijskim studijem u Poljskoj, 3DMark je konačno dobio zanimljivu konkurenciju.

Test je dostupan u četiri moda, KITTY, CAT, TIGER i CATZILLA (uz naravno, prilagodljive mogućnosti izvođenja) – a svaki od njih redom je sve zahtjevniji za računala. Tako primjerice KITTY test pokreće u razlučivosti od 1024×576 piksela i traži 256MB radne memorije na grafičkoj kartici – a posebno je namijenjen netbook i ultrabook računalima s integriranim rješenjima, dok CATZILLA test vrti u razlučivosti od 2560×1440 piksela. Test je besplatan, zahtjevan i u beta fazi razvoja te dostupan na linku. Na istoj su stranici dostupne i detaljne statistike o rezultatima za svaki test, korištenom hardveraju, itd.

Svakako javite rezultate. ;)

UPDATE: Preko Twittera je Gadeteriju kontaktirao Subsquare, čovjek zaslužan za dubstep soundtrack iz videa. U slučaju da ste ljubitelji nečeg takvog trknite na njegovu stranicu i uživajte. ;)