[VIDEO] Ovo što ćete vidjeti je najtanji ručni sat na svijetu

cst-01_2

Bilo je samo pitanje trenutka kada će proizvođači ručnih satova krenuti u utorku za titulu najtanjeg ručnog sata na svijetu. Što se nas tiče upravo je završila jer ovo što vam predstavljamo je ručni sat tanašan tek 0,8 milimetara. Dobro ste pročitali. Nije zatipak.

Prikupi li preko Kickstartera ekipa tvrtke Central Standard Timing, koja stoji iza ideje ručnog sata naziva CST-01 do 22. veljače 200.000 dolara, usput rečeno trenutno su na gotovo 160.000, krenut će s proizvodnjom ovog simpatičnog i elegantnog gadgeta.

cst-01_5

Kao što rekosmo ranije CST-01 tanašan je tek 0,8 milimetara, masa mu iznosi pet grama, a što je sve omogućeno korištenjem e-ink tehnologije te ultralakih i tankih komponenata, poput recimo MEC (micro energy cell) baterije. Ista je navodno sposobna izdržati oko 10.000 punjenja što joj garantira trajanje od oko 15 godina.

Dodatnu eleganciju ručnom satu CST-01 daje kućište od savitljivog nehrđajučeg čelika, a koje je i glavni ‘krivac’ za debljinu od 0,8 milimetara, s obzirom da ugrađene komponente ne prelaze 0,5 milimetara.

Kako bilo, želite li biti među prvima koji će se dokopati ovog neobičnog sata trk na prigodnu stranicu na Kickstarteru.

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

    Ok, ovo je zakon. :D

  • LuppiRomana

    OVO NEMA VEZE SA ELEGANCIJOM I LJEPOTOM

  • afaff

    hej , ovakve slicne stvarcice ima ekipa po zatvorima! eh da, to su OKOVI