Stigao nam je iPhone na Androidu i to potpuno legalno

Gradiente iPhone

Ako se kojim slučajem nađete ili živite u Brazilu znajte da u ovoj južnoameričkoj državi potpuno legalno možete nabaviti iPhone koji umjesto Appleovog iOS-a pokreće prilagođena verzija Androida. Štoviše, na brazilskom tlu originalni iPhone kao takav uopće nije moguće nabaviti.

Brazilska tvrtka Gradiente ovog tjedna započela je s prodajom iPhonea na Androidu, uređaja koji nema nikakve veze s originalnim Appleovim uređajem osim što nosi njegov naziv. Najzanimljivije od svega, nosi ga potpuno legalno i Apple tu ne može ništa učiniti.

Naime, tvrtka Gradiente preduhitrila je Apple u registraciji naziva u Brazilu i dobila je pravo na korištenje imena iPhone sve do 2018. godine. Zahtjev su predali još 2000. godine, a odobren im je 2008.

Dakle, iPhone je u Brazilu moguće kupiti za oko 300 dolara, no umjesto uobičajenih tehnikalija dobit ćete skromni Android u verziji 2.3, 3,7 inčni zaslon, dvojezgreni procesor, 3G, Wi-Fi, Bluetooth te ostale nama nebitne tehnikalije koje uobičajeno nalazimo u ovoj vrsti uređaja.

Izvor…

P.S. Usput rečeno i Apple je u Brazilu počeo s prodajom iPhonea, a nije nam poznato hoće li ih Gradiente pokušati na neki način onesposobiti ili su kompanije postigle neku vrstu dogovora.

 • http://www.facebook.com/north.rebel.560 North Rebel

  Ne vidim po čemu je to skroman uređaj osim po cijeni,prema specifikacijama je jači nego predzadnji Iphone a radi na androidu koji je brži i bolji od jabuke.

  • Southern Pacific

   O Bože, stvarno ne postojiš! ;)

  • c0ppo

   Jadna majka sta rodi :(

  • http://www.facebook.com/north.rebel.560 North Rebel

   Osrednji Android pomete predzadnji Iphone u brzini i bilo čemu.Na stock romu ne ali većina androida ima nekoliko customa romova i rade puno brže od Iphona koji je napravljen za one koji se ne kuže u telefone ali kao i svaki prosječni amer kupuje Iphone zbog toga što je na reklami vidio da je to najbolje i najskuplje pa se između svojih jednako tako zatupljenih prijatelja ne smije pokazati sa boljim i jeftinijim telefonom.

   • lol

    a jadnih li i neukih ljudi joj joj….. android fanboy

   • oggi

    imam android i iphone. iphone crasha jednom mjesečno, android 4.0 crasha triput dnevno. i rest my case.

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

   Koliko smo puta na Gadgeteriji pisali o tome da su specifikacije nebitne? A kad smo vec kod istih, zasto imam osjecaj da si preskocio cinjenicu da je rijec o Androidu u inacici 2.3.

 • http://www.facebook.com/patricia.correadacruz Patricia Cruz Fotografia

  Pa kakve su to nebulozne i neprovjerene izjave…iPhone (originalni Apple) se u Brazilu sasvim legalno prodaje vec minimalno dvije godine. Zivim dvije godine u Brazilu i iPhone, kao i sve druge Apple-ove proizvode je moguce kupiti od mobilnih operatera uz ugovor, a ako neko zeli platiti vise moze ga sasvim legalno kupiti u normalnoj prodaji. Ako je Gradiente i registrirao naziv iphone ja ih nisam vidio u prodaji, odnosno vjerujuci vam da postoje, sigurno nisu bas nesto popularni.

 • markan

  “Dakle, iPhone je u Brazilu moguće kupiti za oko 300 dolara, no umjesto uobičajenih tehnikalija dobit ćete skromni Android u verziji 2.3, 3,7 inčni zaslon, dvojezgreni procesor, 3G, Wi-Fi, Bluetooth te ostale nama nebitne tehnikalije koje uobičajeno nalazimo u ovoj vrsti uređaja.” Pa tko vam piše ove tekstove??? skromni android koji ima sve skoro isto kao iphone 4s??? dvojezgreni procesor, 3,7 incni zaslon.. lolcina, de makar se malo potrudite oko informacija kad pišete tekst

  • http://www.gadgeterija.net/ Boris Radosevic

   Ja pišem i sve su ti informacije tu. Čekaj, doista ne misliš da je u današnje vrijeme Androida u verziji 4.2, onaj u verziji 2.3 skroman? Šališ se.

   • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

    My spidey sense is tingling. I feel…a fandroid. :D